Begravning och kyrkogårdar Stockholm

Något som många kan hålla med om är att det viktigaste då en nära anhörig har avlidit är att hitta en passande plats för den avlidne att få sin sista vila. För somliga är det helt självklart vilken plats detta är, medan det för andra inte alls är lika självklart. Det speciellt inte om den avlidne inte själv har angett några specifika önskemål.  

När det kommer till att hitta en begravningsplats för den avlidne i Stockholm kan det kännas svårt då valmöjligheterna av gravplatser och kyrkogårdar är väldigt många. Om den avlidne vid dödsfallet var folkbokförd i Stockholm kan denne nämligen få en gravplats på någon av de 11 allmänna gravplatser som finns runt om i staden.  

Vill du att det ska kännas lite enklare att välja ut den plats där den avlidne ska få sin sista vila kan det vara bra att ha koll på vilka olika alternativ du har att välja mellan. Nedan listar vi några begravningsplatser och kyrkogårdar i Stockholm som du kan välja mellan:

Spånga kyrkogård

En mycket fin och lugn kyrkogård där du som väljer att begrava en nära anhörig får personlig och proffsig hjälp av de som jobbar där. Känns tryggt och behagligt att vistas där trots all sorg och ledsamhet.

Bromma kyrkogård

En väldigt vacker kyrka med en fin och välordnad kyrkogård. Kyrkan är närmare bestämt en av de äldsta i hela Stockholm, vilket i sig gör platsen rätt unik. Det finns trevliga butiker i närheten där du kan köpa det du vill ha med dig till begravningsceremonin.

Skogskyrkogården

Detta område ligger placerat i Gamla Enskede och har funnits där ändå sen år 1920. Tack vare dess uppbyggnad och konstruktion anses kyrkan och kyrkogården vara ett av de viktigaste verken inom modern arkitektur. En mjuk, lugn och harmonisk plats omgiven av fantastisk natur och maffiga växter. Här kan även personer som var skrivna på annan ort vid dödsfallet begravas.