Hitta gravplats för begravning i Stockholm

Ska ni planera för och anordna en begravning i Stockholm? Då är en av alla de saker som ska fixas att hitta en gravplats. Det må låta som en enkel uppgift, men faktum är att det rätt ofta kan kännas svårt att hitta en passande gravplats. Det inte minst om den avlidne inte själv hade angett några specifika önskemål kring detta, det vill säga om man inte har en sen innan förutbestämd gravplats. 

Att tänka på vid val av gravplats

Om det är så att den avlidne inte själv hade några specifika önskemål eller tankar angående hur eller var denne skulle få sin sista vila är det upp till er nära anhöriga att ta ansvar för att hitta denna plats. Det antingen på egen hand eller med hjälp av en begravningsbyrå. 

Några av de saker som kan vara bra att tänka på då du ska hitta en passande begravningsplats för begravning i Stockholm är:

  • Ska ni gravsätta en urna eller en kista?
  • Finns det några specifika önskemål om gravplatsens geografiska läge?
  • Bör gravplatsen ha en viss tillgänglighet, så att den på ett smidigt och bekvämt sätt kan besökas av de efterlevande?
  • Ska det i framtiden vara möjligt att gravsätta fler gravar på samma plats i framtiden?
  • Vill ni att gravstenen ska se ut på ett visst sätt?
  • Har ni specifika önskemål om att underhålla graven på egen hand, eller önskar ni att det finns en förening som kan sköta underhållet?

Så kan du hitta en gravplats i Stockholm

Om du upplever att det är svårt att välja en passande begravningsplats i Stockholm eller om du vill få hjälp med att hitta en gravplats ta du ta kontakt med Stockholms stads kyrkogårdsförvaltning. De kan ge dig all information du behöver och vill ha när det kommer till att hitta en bra plats för begravning på en kyrkogård i Stockholm.