Hitta kyrka för begravning i Stockholm

I samband med att en nära anhörig avlider uppstår ett flertal olika frågor när det kommer till hur begravningen och begravningsceremonin ska gå till. Innan man kan gå vidare med att planera en begravningsceremoni är det nödvändigt att man reder ut var den avlidne ska få sin sista vila, det vill säga vilken gravplats den avlidne ska ha. 

Om denna gravplats ska vara på en kyrkogård intill en kyrka, om det ska vara vid en minneslund eller om den avlidne ska begravas på annan plats är upp till er att avgöra. Det såklart i enighet med de möjliga önskemål som den avlidne själv hade.

11 allmänna begravningsplatser i Stockholm

De som var folkbokförda i Stockholm då dödsfallet inträffade ges möjligheten att få sin sista vila på någon av alla de 11 allmänna begravningsplatser som finns i Stockholm stad. För de som inte var folkbokförda i Stockholm då dödsfallet inträffade, men som ändå ska begravas i Stockholm, finns det 5 specifika begravningsplatser att välja mellan. 

Alla dessa gravplatser ligger på eller intill en utvald kyrkogård med en tillhörande kyrka och förvaltning. Det innebär alltså att om du väljer någon av dessa begravningsplatser för den avlidne så väljer du indirekt även en kyrka.

Få hjälp att hitta kyrka och begravningsplats

Vill du få hjälp med att hitta en kyrka och plats som passar kan du ta hjälp av en begravningsbyrå, eller kontakta Stockholms stads kyrkogårdsförvaltning för att få information om dina olika alternativ. Kyrkogårdsförvaltningen kan du kontakta per telefon eller via mail alla vardagar. 

Värt att tänka på är att den avlidnes önskemål är de som först och främst bör tas hänsyn till. Kyrkan såväl som begravningsplatsen bör dock även kännas passande för er efterlevande och de önskemål ni kan ha!